حیدر ربیعی، عضو انجمن حسابداران خبره، انجمن حسابداری ایران، انجمن حسابداری مدیریت ایران، انجمن مهندسی مالی ایران و انجمن مدیران ایران، متولد سال 1350 و اهل آموزش و یادگیری هستند. بیشتر وقت در مطالعه و خواندن تحقیقات میگذرانند. همچنان پله های افزایش دانش و مهارت ها را دنبال میکنند، بخشی از هویت و اهداف ایشان در این مسئله صورت گرفته است.
با داشتن بیشتر از 28 سال سابقه کاری در شرکت های پیمانکاری، صنعتی و شرکت های متخصص در زمینه واردات و صادرات، عمده تجربه حیدر ربیعی شامل: طراحی و استقرار سیستم حسابداری، را اندازی نرم افزارهای حسابداری و تهیه راهنما و دستور العمل اجرایی، استقرار سیستم بهای تمام شده تولیدی، شناخت مرکز هزینه و درآمد و برآورد نرخ هزینه جذب سربار و اندازه گیری ضایعات عادی و غیر عادی، را اندازی سیستم انبار تولید، فهرست بندی اقلام موجودی، طراحی کدینگ انبار و استقرار سیستم حسابداری موجودی مواد و کالا، برنامه ریزی و اجرای عملیات حسابداری و تهیه گزارشات مورد نیاز دینفعان، محاسبات حقوق و دستمزد و تنظیم قراردادهای کاری بر مبنای قوانین و مقررات تامین اجتماعی و قانون کار، تهیه و تنظیم صورتهای مالی و یادداشت های توضیحی و محسبات نسبت های مالی، تدوین استراتژی مالیاتی و تهیه و ارسال اظهارنامه مالیات بر عملکرد و ارزش افزوده و حضور در مراحل رسیدگی و دفاع میالیاتی، میباشد.
تحصیلات دانشگاهی حیدر ربیعی را در رشته حسابداری در سال 1368 از دانشگاه صلاح الدین، دانشکده مدیریت و اقتصاد آغاز شد. ایشان در چهار سال آموختن دانش آکادیمی حرفه حسابداری به عنوان دانشجوی نخبه و نمونه دانشگاه بودند. در سال 1372 با معدل 16/14 و دانشجوی نخبه و رتبه اول رشته حسابداری و همچنین دانشجوی رتبه هفتم در بین کل دانشجویان دانشگاه صلاح الدین - اربیل، دوره مقطع کارشناسی به پایان رساندند. پس از کسب مهارت های عملی، در سال 1395، برای ادامه تحصیلات و کسب مهارت های علمی و پژوهشی بیشتر به دانشگاه تهران، دانشگده مدیریت و حسابداری ملحق شدند. در سال 1397، با ارائه پایان نامه متمرکز بر یک موضوع که جزو اولین پژوهش ها در سطح بین المللی در زمینه خود مطرح میشد، بنام "عوامل موثر بر رشد دارایی: مطالعه شرکت ها در منطقه خلیج فارس" و بهره بردن از راهنمایی جناب دکتر محمدرضا مهربان پور، درجه کارشناسی ارشد در حسابداری با معدل 17/85 فارغ التحصیل شدند.
حیدر ربیعی پس از آموختن مهارت ها و هنرهای حسابداری و اتمام دوره کارشناسی، سابقه کاری خود را به عنوان حسابدار با شرکت تراشه پایا وارد و بخش کننده قطعات کامپیوتر شروع کرد. پس از چند سال همکاری خود را به عنوان رئیس بخش حسابداری تا سال 1387 در آن شرکت ادامه دادند. در نیمه دوم سال 1387 به عنوان مدیر مالی در مجموعه کارخانجات الغری و ایرانچسب تولید کننده انواع چسب و نوار چسب در ایران و خاور میانه، در سابقه کاری ایشان رقم خورد. در سال 1391 دوره کاربردی عالی پرورش مدیر مالی به مدت دو سال در واحد آموزشی انجمن حسابداران خبره ایران و با همکاری دانشگاه صنعت نفت به پایان رساندند. از آن دوره و مطالعات شخصی به عنوان مدیر مالی و مشاور امور حسابداری و مالی در شرکت های کثیر مانند شرکت مهندسی پگاه قطعه آریا تولیدکننده قطعات خودرو، شرکت سپیدار پردازش تهران، شرکت چاپگر الماس تولید کننده لوح و محصولات چوب پلاست و شرکت سپیدار پردازش عصر جدید برای ارائه خدمات بهتر استفاده نمودند.
حیدر ربیعی به خواندن و نوشتن علاقه فراوان دارند اما همیشه به کیفیت خواندن و نوشتن تا کمیت آن اهمیت بیشتری می دهند. ایشان اعتقاد دارند باید از تجارب دیگران نیز استفاده کرد و همزمان تجربیات خود را در اختیار سایر عزیزان گذاشت. ویبراینباور هستند که توقف تحقیقات، مطالعات علمی و آموزش خاتمه عمر کاری و علمی به حساب می آید و کسانی که دست از پژوهش و دانش برمی دارند حتما به ثمر تلاش و سعی خود نخواند رسید.
هدف ایشان از راه اندازی این سایت کوچک به اشتراک گذاشتن تجارب حسابداری، استراتژی آینده حسابداری ، بررسی پیشرفت های آن رشته، ایجاد پل ارتباطی با حسابداران عزیز و شاغلان در حرفه و یادگیری بیشتر ایشان و عزیزان بوده است.
هدف بزرگتر حیدر ربیعی مشارک در ایجاد سیستم واحد جهانی و مبانی و مفروضات نوین مشترک در خدمات حسابداری قابل درک و فهم همه سرمایه گذاران و ذینفعان اطلاعات حسابداری در سطح بین المللی جهت حفظ حقوق همه استفاده کنندگان و رسیدن به رفاه اجتماعی.
اکنون که چند سال از پذیرش استانداردهای گزارشگری مالی بین المللی در ایران میگذرد، به نظر میرسد وقت آن رسیده که نگاهی جدی و اصلاحی به مفاهیم حاکمیت شرکتی افکنده شود، زیرا ایجاد چارچوب حاکمیت شرکتی مناسب به رسیدن به هدف پذیرش استانداردهای گزارشگری مالی بین المللی کمک خواهد کرد. پذیرش استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی منجر به ایجاد مزایا و سودمندی برای سرمایه گذاران و عرضه کنندگان منابع اقتصادی میگردد. از جمله آن مزایا باعث افزایش قابلیت مقایسه صورت های مالی و بالا رفتن کیفیت آن میشود و به سرمایه گذاران در اتخاذ تصمیم های آگاهانه کمک میکند. حاکمیت شرکتی مناسب، به کارایی عملکرد شرکت ها و دسترسی بیشتر به سرمایه، کاهش ریسک، افزایش پاسخگویی و شفافیت در برابر سرمایه گذاران میانجامد و نیز ابزار مناسبی برای توسعه شرکت ها میباشد، زیرا افزایش دسترسی به سرمایه به سرمایه گذاری بیشتر، رشد اقتصادی و پدید آمدن فرصت های شغلی منجر میشود. حاکمیت شرکتی کمک میکند تا بین ذینفعان شرکت، سهامداران، مدیریت، مشتریان و تامین کنندگان تعادل ایجاد شود. حاکمیت شرکتی تمام حوزه های مدیریتی مانند کنترل داخلی و ارزیابی عملکرد را نیز شامل میشود. این مقاله بر مفاهیم حاکمیت شرکتی، چارچوب نظری آن، اصول حاکمیت شرکتی، عوامل تاثیرگذار بر حاکمیت شرکتی یک کشور، سیستم های حاکمیت شرکتی، تاثیر آن بر کیفیت گزارشگری مالی و بر گسترش بازار سرمایه و در نهایت وضعیت حاکمیت شرکتی در ایران مرور میکند و سعی در بازشناسی اهمیت آن همزمان با استاندارد سازی گزارشگری مالی در جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی، ایجاد فضای رقابتی و رشد بازار سرمایه و اقتصاد دارد.