شجره نامه سادات ابوالفضلی (آل ربیعی)
سید حیدر، سید عبدالرحمان، سید عمران معروف به عمران درود، میرحسین، حاج میرجواد، جاج میرزاده معروف به میرزا آل ربیعی، میرعلی زرگوشت، میرجاسم زرگانی، میر محمود زرگانی، میر نجم الدین معروف به نجم زرگانی، میر عبداله زرگانی، میر غلام الحسین زرگانی، میر علی شاهوردی، میر حسین خان کوچک، میر احمد منوچهر، سید محمد شاهوردی، سید حسین خان بزرگ، سید منصور معروف به منصور علوی عباسی، سید زهیر، سید طاهر، سید علی معروف به سلوز، سید محمد معروف به مرجع، سید منصور، سید حسین معروف به طلیعات، سید حسن الدین معروف به الدیبق، سید احمد معروف به عجان، الحسین، علی، عبیدالله، الحسین، حمزه اکبر، عبدالله، العباس معروف به خطیب، الحسن، عبیدالله، ابوافضل العباس، امیر مومنان علی بن ابیطالب، ابیطالب سید بطحاء، عبدالمطلب سید قریش.
دکتر حیدر ربیعی اردیبهشت ماه سال ۱۳50، در خانواده ای سنتی، مذهبی و با اصالت لری (زانگوش) متولد شد. پدر بزگ ایشان که از سادات ابوالفضلی (آل ربیعی) و از نوادگان سید منصور علوی عباسی، معتمد اهل محل و صاحب مقام و منزلت در میان عشائر لر و عرب ساکن حاشیه استان های ایلام، لرستان و خوزستان بود.
نیاکان ایشان بین ده زانگوش و شهرستان آبدانان در حال ییلاق و قشلاق بودند. پدر دکتر حیدر ربیعی، آقای حاج سید عبدالرحمان از اساتید خوشنام و از چهره های مورد وثوق و اعتماد دانش آموزان، خانواده ها و اقوام و دوستان بودند و هستند. وی دوره ابتدایی را در دبستان نهضت و دوره متوسطه را در دبیرستان هویزه ادامه داد و همزمان در فعالیت های مذهبی شرکت داشت.
دکتر حیدر ربیعی در مهر ماه سال 1368 وارد محیط دانشگاهی و پس از چهار سال تحصیلات آکادیمی در سال 1372 از دانشگاه صلاح دین کردستان با مدرک لیسانس (کارشناسی) حسابداری فارغ التحصیل شد. نکته برجسته دوران تحصیل دکتر ربیعی این است که ضمن تحصیل، حضور در بازار کار و به شدت فعالیت اقتصادی داشت. نکته دوم نیز اینکه وی پس از گذاراندن واحدهای آکادیمی و دوره آماده سازی دانشجویان، به عنوان دانشجوی نخبه رتبه اول رشته حسابداری و نخبه رتبه هفتم دانشگاه به جامعه حرفه مالی و حسابداری معرفی شد. از مهم ترین اساتید که در شکل گیری اندیشه های اقتصادی و مالی دکتر ربیعی در مقطع کارشناسی موثر بودند میتوان به استاد تمام آقای دکتر نوروش، مرحوم دکتر جبار خوشناو، استاد چاوشلی و مرحوم استاد دلشاد توتونچی اشاره نمود.
پس از فارغ التحصیلی در شرکت تراشه پایا در تهران با سمت کمک حسابدار گروه مالی و حسابداری مشغول به کار گردید. پس از سه سال همکاری با شرکت تراشه پایا، در سال ۱۳75 با سمت رئیس بخش حسابداری و سپس تا سال 1387 ادامه همکاری داد و به عنوان مدیر مالی، نائب رئیس هیئت مدیره ارتقا و در دو سال آخر همکاری با شرکت تراشه پایا (1386-1387)، سمت رئیس هیئت مدیره شرکت را اشغال کردند. انتخاب وی به عنوان رئیس هیئت مدیره و اجرای طرح های مالی و استراتژی های اقتصادی ایشان باعث شد شرکت مذکور به شرکت بین المللی تبدیل شود و دفتر مرکزی آن از تهران به کشور چین منتقل یابد. معذوریت های خانوادگی و عدم وجود فرصت مسافرت خارج ایران باعث جدا شدن ایشان از مجموعه تراشه پایا و تصمیم گیری بر کسب تجربه های جدید در زمینه شرکتهای صنعتی و تولید گردید.
در زمستان سال 1387 و پس رساندن شرکت تراشه پایا به اهداف تعیین شده، وی به کسب تجارب و مهارت های جدید در زمینه امور مالی و حسابداری شرکت های تولیدی و خدماتی تصمیم گیری میکنند و از آن تاریخ تا پایان سال 1391 بلاانقطاع به همکاری خود با گروه صنعتی ایرانچسب و شرکت ها متبوعه آن ادامه داده و طی این مدت همواره فراتر از یک حسابدار و مدیر مالی، مشغول خدمت بوده است، به گونه ای که حتی در تعطیلات نیز، اکثراً در محل کار خود حضور می یافت. این نوع همکاری در آن گروه صنعتی به تاسیس واحد استخراج قیمت تمام شده محصولات تولیدی، راه اندازی مدل حاکمیت شرکتی و استقرار حسابرسی داخلی در کل گروه منجر شد. همین خصوصیات در کنار حضور مداوم و اصرار بر حفظ حقوق، اموال و دستاوردهای مدیران، سهامداران و سرمایه گذاران باعث شده که مورد احترام و اعتماد خیلی از بدنه و مدیران صاحب نام بخش خصوصی و دولتی باشد و با توجه به این جایگاه حرفه ای در تمام مقاطع زمانی، زمینه اعتماد رایزن بازرگانی سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد جناب آقای دکتر مهدی نجاتنیا واقع شد و انتخاب وی به عنوان مشاور بخش بازرگانی سفارت قرار گیرد.
آقای فرید بوترابی مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره مجموعه سپیدار پردازش در سال 1392 از دکتر حیدر ربیعی برای ورود به مجموعه و شرکت های متبوعه دعوت کردند. وی را ابتدا بعنوان مدیر امور مالی و منابع انسانی، و سپس عضویت در هیئت مدیره و نماینده هیئت مدیره در استقرار حاکمیت شرکتی و مدیریت حفظ ارزش برند و ارتقای آن انتخاب و منصوب نمود. پس از وقوع فاجعه خیانت برخی از همکاران مجموعه و تضییع حقوق سهامداران که منجر به تحمیل بدهی سنگین بر دوش سهامداران، با حکم رئیس هیئت مدیره، سرپرست مدیریت بحران مالی و اقتصادی مجموعه شد.
با عبور از بحران مالی مجموعه سپیدار پردازش در تیر ماه 1394 تصمیم بر ادامه تحصیلات تکمیلی میگیرد. ایشان معتقد هستند که ادامه تحصیلات در مقاطع بالاتر پس از کسب خبره و مهارتهای لازم، میتواند مفید باشد. در مهر ماه 1395 به جهت کسب درجه علمی ماستر حسابداری وارد دانشگاه تهران شد. در این مقطع از تحصیلات تکمیلی، وی در انتخاب موضوع رساله و پژوهشی که باید ارائه دهد، تصمیم میگیرد بر خلاف عرف اکثر دانشگاه های کشور از مقاله بیس خارجی استفاده نکند و علی رغم مخالفت اساتید دانشگاه تهران همراه با تشویق استاد راهنما جناب آقای دکتر محمدرضا مهربان پور به دنبال انتخاب موضوع جدید و اجرای تحقیق بومی رفتند. بررسی و همکاری وی با عضو هیئت علمی دانشگاه تهران جناب آقای مهربان پور به انتخاب پژوهشی بومی و جدید به جهت معرفی معیار ارزیابی و اندازه گیری رشد شرکتها به علاوه معیار سود حسابداری به هدف کمک کردن به سرمایه گذاران، ختم گردید. با ارائه رساله تحت عنوان "عوامل تاثیر گذار بر رشد دارایی شرکتها: مطالعه شرکتهای حوزه خلیج فارس" در تاریخ 20 شهریور ماه 1397 با کسب درجه فوق لیسانس (کارشناسی ارشد) فارغ التحصیل شد. نکته برجسته رساله وی جمع آوری داده های مالی شرکتهای فعال در سازمان اوراق بهادار 8 کشور حاشیه خلیج همیشه فارس است. مقایسه نتایج بین کشورهای همسایه و کشور عزیزمان دیدی خیلی روشن و شفاف در مورد موقعیت رقابت در منطقه به مدیران و سرمایه گذاران داده است.
وی پس از فارغ التحصیلی و بدون ادعا درمورد سابقه طولانی در بازارهای اقتصادی و مالی به جهت پرداخت زکات علم به عنوان مربی به تدریس رشته حسابداری در دانشگاه تهران و متعاقبا با ورود به دانشگاه خوارزمی و همزمان با ارائه مشاوره های تخصصی در زمینه استراتژی مالی، اقتصادی و سرمایه گذاری، وظیفه تدریس به دانشجویان ادامه داد. این امر باعث شد که در بهمن ماه 1398 به جهت کسب درجه دکتری حسابداری به عنوان دانشجوی پژوهش محور مجددا وارد دانشگاه تهران شود و با اساتید برجسته و صاحب نام رشته حسابداری ایران مانند جناب آقای دکتر محمدرضا مهربان پور و جناب آقای دکتر محمد کاشانی پور ادامه داد.
در مدت اشتغال به تحصیل در مقطع دکتری و با عنایت به سابقه طولانی وی و مشکلات مالی متوجه 39 شرکتهای توزیع نیروی برق کشور، به جهت رفع چالش ها و مشکلات روبروی صنعت برق، وی از سوی انجمن صنفی کارفرمایی شرکتهای توزیع نیروی برق و دفتر فناوری اطلاعات، ارتباطات و آمار شرکت مادر تخصصی توانیر دعوت شد. از سال 1400 تا کنون در زمینه های امور مالیاتی، بیمه ای، طرحهای اقتصادی و توجیهی به خصوص در زمینه مشارکت بخش خصوصی با بخش دولتی ومشارکت در مذاکرات و راهبری جلسات به جهت تحقق اهداف سازمانی و رعایت اصول و قانونی مشغول گردید.
دکتر حیدر ربیعی، همچنان بعنوان یک مشاور توانمند و متخصص مالی و اقتصادی، به لطف خدا و همراهی و همدلی کارمندان که از نظر وی سرمایه اصلی هر سازمانی هستند، موفق شد آن شرکتهایی که در آستانه ورشکستگی قرار داشتند به بزرگترین شرکتهای فعال کشور و یکی از شرکتهای برتر در دنیا کسب و کار نماید. وی معتقد است، بازنشستگی برای انسان مفهومی ندارد و تودیع و بازنشستگی واقعی پس از مرگ به سراغ افراد فعال و دارای انگیزه میآید. ایشان در طول قریب به 30 سال خدمت در بخش های مختلف با محوریت استراتژی مالی، اقتصادی و سرمایه گذاری، در تدریس، ارائه مشاوره و پیاده سازی اصول و مفروضات مالی و اقتصادی نقش موثر و تعیین کننده ای داشته است .
ریشه اولین اقدامات جدی برای تدوین مبانی نظری حسابداری را میتوان در دهه 1930جستجو کرد. استادان حسابداری به صورت فردی یا به شکل گروهی به عنوان عضوی از انجمن حسابداری آمریکا (AAA) از پیشگامان این جنبش نظری بودند. در سال 1936 کمیته اجرایی انجمن حسابداری آمریکا دست به انتشار نشریاتی در مورد تئوری حسابداری زد که آخرین آنها، درسال 1965با عنوان بیانیهای پیرامون تئوری بنیادی حسابداری منتشر شد. انجمن حسابداری آمریکا و انجمن حسابداران رسمی آمریکا طی سال های 1936 تا 1973 چندین نشریه دیگر را برای تدوین مبانی نظری حسابداری منتشر کردند. با اینکه این نشریات کمک چشمگیری به تفکر حسابداری کردند، امّا این اقدامات هیچ ساختار واحدی از تئوری حسابداری به دست نداد. هیئت استانداردهای حسابداری مالی با آغاز کار خود در سال 1973 در پی شروع یک پروژه جامع برای تدوین چارچوب نظری حسابداری و گزارشگری مالی به این نیاز عمومی پاسخ داد. این اقدام تلاشی برای ایجاد منشور حسابداری بود. چارچوب نظری از اولین موضوع های کاری هیئت محسوب میشود. به علت تاثیرات بالقوه محسوس چارچوب نظری بر ابعاد گوناگون گزارشگری مالی و در نتیجه ماهیت بحث برانگیز آن، پیشرفت در این زمینه بسیار آرام بوده است، این کار از اولویت بالایی برخوردار بوده و بسیاری از منابع هیئت را به خود اختصاص داده است. هیئت استانداردهای حسابداری مالی در دسامبر سال 1985 یعنی پس از حدود 12 سال، آخرین بیانیه از مجموعه مفاهیم حسابداری مالی را (که معمولاً به عنوان بیانیههای مفاهیم مورد اشاره قرار میگیرند) صادر کرده که مبنای چارچوب نظری را فراهم آورده است.