* چکیده پژوهش:
رشد دارایی ها به عنوان شاخص ارزیابی عملکرد مدیریت، پیش بینی کننده ی قوی وضعیت شرکت ها و فرصت های رشد سرمایه گذاری در آینده، بر تصمیم های سرمایه گذاران و سایر بازیگران بازار سرمایه تاثیر گذار است. در همین راستا در این مطالعه تاثیر عوامل مختلف بر رشد دارایی ها با استفاده از داده های ترکیبی 446 شرکت فعال در بازارهای سرمایه حوزه خلیج فارس در دوره 2017- 2009 مورد بررسی قرار گرفته است.
برای این منظور، از OLS در برآورد رشد داراییها استفاده شده و مدل پژوهش، پس از بررسی برقراری مفروضات کلاسیک، همخطی، مانایی بودن متغیرها و عدم وجود رگرسیون کاذب، تخمین زده شده است. نتایج بر این دلالت دارند که بازده دارایی ها، اندازه ریسک عملیاتی و ساختار سرمایه اثر مثبت و معنی داری، اما اهرم مالی و اندازه شرکت ها تاثیر منفی و معنی داری بر رشد دارایی ها داشته اند، در حالی که نسبت بهره وری رابطه منفی اما معنی دار نیست با رشد دارایی ها داشته است.
* کلیدواژهها:
رشددارایی، بازده دارایی، اندازه ریسک عملیاتی، ساختار سرمایه، اهرم مالی ، نسبت بهره وری و اندازه شرکت ها.
* نحوه استناد به پژوهش:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این تحقیق ارجاع دهید، می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
ربیعی, حیدر، ۱۳۹۷، عوامل تاثیر گذار بر رشد دارایی شرکت ها: مطالعه شرکت های حوزه خلیج فارس، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشکده مدیریت و حسابداری - دانشگاه تهران.
سال انتشار:
1397
محل انشار:
دانشکده مدیریت و حسابداری
دانشگاه تهران.
استانداردهای گزارشگری مالی بین المللی به علاوه قصد ایجاد زبان مشترک جهانی قابل درک از طرف سرمایه گذاران، به دنبال کاهش شکاف اطلاعاتی و به کمک کردن به سرمایه گذاران در شناسائی فرصتها، تخصیص بهینه منابع و ایجاد اطمینان در مورد حفظ سرمایه آنان میباشد. متاسفانه این مجموعه ای از استانداردها به تنهایی نمیتوانند سرمایه گذاران را جذب کنند و مانع از بین رفتن سرمایه آنان شود. عواملی دیگری نیز وجود دارد که باید به آنها توجه کرد. ریسک بازار سرمایه از تغییرات حاصل در نرخ یا قیمت های بازار مانند نرخ بهره، نرخ ارز، قیمت سهام و قیمت کالا و تاثیر معکوس آنها بر سرمایه گذاری به وجود میآید، که این تاثیر به طور اساسی به کاهش درآمد و سرمایه و ایجاد تهدید برای جذب سرمایه گذاری منجر شودتغییرات و نوسان های بازار سرمایه میتوانند مدیریت پرتفوی دارایی های سرمایه گذاران را با بحران و مشکلات اقتصادی روبرو سازد. افزایش ناگهانی نرخ ارز یا نرخ بهره، میتواند قیمت بازاری اوراق بهادار را کاهش دهد و بر ارزش سرمایه آنان اثر منفی بگذارد. ریسک بازار سرمایه از راه های مختلفی سرمایه گذاران را تهدید میکند و بر آنها اثر میگذارد، این تاثیرات ممکن است سبدهای سهام، اوراق بهادار را تحت تاثیر قرار دهد و به عدم تطابق درآمد سرمایه گذاری با سرمایه اولیه و حتی از بین رفتن سرمایه منجر شود. از این رو، استقرار دادن سیستم مدیریت ریسک بازار در بازار سرمایه و ارائه گزارش صادقانه از نتایج ارزیابی ریسک فعلی بازار و همچنین تشکیل کمیته که وظیفه راهنمایی شرکت های عضو سازمان اوراق بهادار در ایجاد راه حل برای ریسک های احتمالی را داشته باشد در تحقق و رسیدن به هدف پذیرش استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی در جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی و حفظ سرمایه کمک فراوانی خواهد کرد.